TTParking

By June 10, 2014 Somobilnost No Comments

Po raziskavah naj bi približno 30 % ljudi, ki se znajdejo v centrih mest v prometni konici, iskalo parkirno mesto. Z namenom zmanjšati število nepotrebnih kilometrov, posledično pa prihraniti čas in gorivo ter pozitivno vplivati na okolje je nastal projekt TTParking. V projektu so združene dolgoletne izkušnje na področju telefonije, telefonskih central VoIP, vmesnikov GSM, aplikacij za različne mobilne telefone, baze podatkov, sistemi plačil, geomarketinških aplikacij ter na področju marketinga, ciljnega marketinga itn.

ttparking_24266531178

Projekt TTParking želi uporabnikom, torej voznikom osebnih avtomobilov, čim bolj olajšati načrtovano pot, posledično pa zmanjšati emisije, zastoje v prometu in število prometnih nesreč.

TTParking je informacijski sistem, ki omogoča lažje parkiranje voznikom v večjih mestih in obenem daje lastnikom parkirnih prostorov možnost za enostavno in poceni oddajanje teh, ko jih ne potrebujejo; tako aktivno vpelje obe udeleženi strani, deluje pa kot neke vrste posrednik in organizator. TTParking omogoča oddajanje tudi najmanjših parkirnih površin na uro.

Sistem je vzpostavljen tako, da se lahko vsakdo preko spletne strani www.ttparking.net registrira in s tem postane uporabnik t. i. TTP parkirišč. Uporabnik lahko storitve koristi preko prenosnega telefona, uporabnikom pametnega telefona pa je omogočenih še nekaj dodatnih funkcij. Ko torej iščete prosto parkirno mesto, ga lahko najdete preko aplikacije, tudi vrata oziroma zapornice uporabnik odpre preko svojega mobilnega telefona, da pa mu ni potrebno iskati drobiža ali skrbeti glede prekoračitve parkirnega časa, se po zapustitvi parkirišča vnaprej določena vsota odšteje z uporabnikovega telefonskega računa.

ttparking_com.aptemo._2

Osnovna baza trenutno šteje okrog 39.000 registriranih uporabnikov, njihovo število pa počasi narašča.

Organizator je za svoje poslanstvo izbral vizijo o širjenju koncepta širom po svetu.

www.ttparking.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.